Рецепти
Печени костени Ана Ѓорова

Вака печените костени може да ги јадете сирови или да ги употребите како состојка во многу вкусни, есенски десерти и топли пијалоци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(2 Килограми)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Костените ставете ги да се киснат два часа во ладна вода. Потоа исцедете ги, исушете ги со кујнска крпа и засечете им го надворешниот дел со остар нож.
  2. Во голем плех распоредете ги костените и печете ги на 220 степени околу 20-25 минути. Превртете ги додека се печат за да се испечат рамномерно.
  3. Откако ќе се испечат и убаво ќе потемнат, извадете ги костените од рерната и оставете ги да отстојат 10-тина минути покриени со крпа.
  4. Потоа излупете ги и јадете ги топли со чаша црвено вино или ликер. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: