Рецепти
Печени пилешки прсти Ана Ристеска

Домашни пилешки прсти кои одат совршено со сос по избор, свежа салата и пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(680 Грама)

Сол

Бибер

Брашно(1 Чаша)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Јајце(2 )

Лебни трошки(2 Чаши)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени. Пилешките гради исечете ги на ленти и зачинете ги со сол и бибер.
  2. Во еден сад заедно измешајте ги брашното и пиперот и додајте сол и бибер. Јајцата ставете ги во длабока чинија и изматете ги со 1 кафена лажица вода. Зачинете со сол и бибер. Лебните трошки ставете ги во посебен сад и нив зачинете ги со сол и бибер.
  3. Работејќи со неколку парчиња истовремено, ставете ги пилешките прсти во брашното и тркалајте ги така што целосно ќе бидат покриени. Потоа ставете ги во јајцата.
  4. А потоа и во лебните трошки. Истресете го вишокот лебни трошки и ставете ги на страна.
  5. Наредете ги прстите во тава за печење, испрскајте ги со маслиново масло и печете ги 6-8 минути од едната страна, а потоа свртете ги и печете ги од другата страна уште 6-8 минути. Послужете ги со сос по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: