Рецепти
Печени пилешки прсти Ана Ристеска

Домашни пилешки прсти кои одат совршено со сос по избор, свежа салата и пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(680 Грама)

Сол

Бибер

Брашно(1 Чаша)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Јајце(2 )

Лебни трошки(2 Чаши)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени. Пилешките гради исечете ги на ленти и зачинете ги со сол и бибер.
  2. Во еден сад заедно измешајте ги брашното и пиперот и додајте сол и бибер. Јајцата ставете ги во длабока чинија и изматете ги со 1 кафена лажица вода. Зачинете со сол и бибер. Лебните трошки ставете ги во посебен сад и нив зачинете ги со сол и бибер.
  3. Работејќи со неколку парчиња истовремено, ставете ги пилешките прсти во брашното и тркалајте ги така што целосно ќе бидат покриени. Потоа ставете ги во јајцата.
  4. А потоа и во лебните трошки. Истресете го вишокот лебни трошки и ставете ги на страна.
  5. Наредете ги прстите во тава за печење, испрскајте ги со маслиново масло и печете ги 6-8 минути од едната страна, а потоа свртете ги и печете ги од другата страна уште 6-8 минути. Послужете ги со сос по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: