Рецепти
Печурки со кашкавал и сирење Ана Ѓорова

Вкусно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. На шампињоните отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и наредете ги во намастен огноотпорен сад.
  2. Рачките на печурките исечкајте ги и пржете ги во тава на оган со загреано масло.
  3. Тавата со испржените парчиња шампињони тргнете ја од ога и измешајте ги ситно сечканиот магоднос и горгозолата исечена на коцки и ренданиот кашкавал.
  4. Полнете ги шампињоните со филот, врз него наредете малку сечкана печеница и наросете рендан пармезан.
  5. Печете 30 минути во рерна на 180 степени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: