Рецепти
Печурки со кашкавал и сирење Ана Ѓорова

Вкусно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. На шампињоните отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и наредете ги во намастен огноотпорен сад.
  2. Рачките на печурките исечкајте ги и пржете ги во тава на оган со загреано масло.
  3. Тавата со испржените парчиња шампињони тргнете ја од ога и измешајте ги ситно сечканиот магоднос и горгозолата исечена на коцки и ренданиот кашкавал.
  4. Полнете ги шампињоните со филот, врз него наредете малку сечкана печеница и наросете рендан пармезан.
  5. Печете 30 минути во рерна на 180 степени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: