Рецепти
Печурки со кашкавал и сирење
Вкусно мезе за на вашата трпеза
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(500 Грама)
Горгонзола(150 Грама)
Кашкавал(150 Грама)
Печеница(4 ленти )
Рендан пармезан(30 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- На шампињоните отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и наредете ги во намастен огноотпорен сад.
- Рачките на печурките исечкајте ги и пржете ги во тава на оган со загреано масло.
- Тавата со испржените парчиња шампињони тргнете ја од ога и измешајте ги ситно сечканиот магоднос и горгозолата исечена на коцки и ренданиот кашкавал.
- Полнете ги шампињоните со филот, врз него наредете малку сечкана печеница и наросете рендан пармезан.
- Печете 30 минути во рерна на 180 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во