Рецепти
Печурки со кашкавал и сирење Ана Ѓорова

Вкусно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. На шампињоните отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и наредете ги во намастен огноотпорен сад.
  2. Рачките на печурките исечкајте ги и пржете ги во тава на оган со загреано масло.
  3. Тавата со испржените парчиња шампињони тргнете ја од ога и измешајте ги ситно сечканиот магоднос и горгозолата исечена на коцки и ренданиот кашкавал.
  4. Полнете ги шампињоните со филот, врз него наредете малку сечкана печеница и наросете рендан пармезан.
  5. Печете 30 минути во рерна на 180 степени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: