Рецепти
Пепероната Ана Ѓорова

Типичен италијански летен рецепт од пиперки и домати што е многу лесен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1200 Грама)

Кромид(350 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Домат(400 Грама)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Шеќер(1 неполна лажичка )

Црвен пипер

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, измијте го и исечкајте го.
  2. Во тава загрејте го маслото и додајте ги ситно сечканиот лук и кромидот.
  3. Пржете ги околу 15 минути на умерен-тивок оган, па додајте ги исчистените и исечканите пиперки на ленти. Покријте со капак и пржете уште 15 минути со повремено мешање.
  4. Потоа додајте ги излупените и исечкани домати, зачинете со сол, бибер, шеќер и црвен пипер.
  5. Измешајте и гответе го јадењето уште 15 минути додека пиперките убаво омекнат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: