Рецепти
Пепероната Ана Ѓорова

Типичен италијански летен рецепт од пиперки и домати што е многу лесен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1200 Грама)

Кромид(350 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Домат(400 Грама)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Шеќер(1 неполна лажичка )

Црвен пипер

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, измијте го и исечкајте го.
  2. Во тава загрејте го маслото и додајте ги ситно сечканиот лук и кромидот.
  3. Пржете ги околу 15 минути на умерен-тивок оган, па додајте ги исчистените и исечканите пиперки на ленти. Покријте со капак и пржете уште 15 минути со повремено мешање.
  4. Потоа додајте ги излупените и исечкани домати, зачинете со сол, бибер, шеќер и црвен пипер.
  5. Измешајте и гответе го јадењето уште 15 минути додека пиперките убаво омекнат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: