Рецепти
Пепероната Ана Ѓорова

Типичен италијански летен рецепт од пиперки и домати што е многу лесен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1200 Грама)

Кромид(350 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Домат(400 Грама)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Шеќер(1 неполна лажичка )

Црвен пипер

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, измијте го и исечкајте го.
  2. Во тава загрејте го маслото и додајте ги ситно сечканиот лук и кромидот.
  3. Пржете ги околу 15 минути на умерен-тивок оган, па додајте ги исчистените и исечканите пиперки на ленти. Покријте со капак и пржете уште 15 минути со повремено мешање.
  4. Потоа додајте ги излупените и исечкани домати, зачинете со сол, бибер, шеќер и црвен пипер.
  5. Измешајте и гответе го јадењето уште 15 минути додека пиперките убаво омекнат.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: