Рецепти
Песто-пилешко Ана Ристеска

Пилешко со ориз во песто сос како идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, па се пржи во малку масло.
  2. Коцката супта се разматува во чаша со малку вода и се додава во тавата со кромидот.
  3. Се додава и оризот и се остава да се свари.
  4. За тоа време филето се сече на ситни коцки и посебно во подлабока тава се пржи во масло додека зарумени.
  5. Се зачинува со сол и со бибер, се додаваат ливчињата рузмарин и павлаката. Со повремено мешање се остава павлаката да зоврие, а потоа се додава песто-сосот во количество по вкус.
  6. Оризот се меша со местото и се остава да се вари уште минута. Се сервира топло.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: