Рецепти
Песто-пилешко
Пилешко со ориз во песто сос како идеја за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(1 )
Ориз(150 Грама)
Кромид(1 Главица)
Павлака(по желба )
Песто сос(по вкус )
Рузмарин(1 Гранче)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Кромидот ситно се сечка, па се пржи во малку масло.
- Коцката супта се разматува во чаша со малку вода и се додава во тавата со кромидот.
- Се додава и оризот и се остава да се свари.
- За тоа време филето се сече на ситни коцки и посебно во подлабока тава се пржи во масло додека зарумени.
- Се зачинува со сол и со бибер, се додаваат ливчињата рузмарин и павлаката. Со повремено мешање се остава павлаката да зоврие, а потоа се додава песто-сосот во количество по вкус.
- Оризот се меша со местото и се остава да се вари уште минута. Се сервира топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во