Рецепти
Песто-пилешко Ана Ристеска

Пилешко со ориз во песто сос како идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, па се пржи во малку масло.
  2. Коцката супта се разматува во чаша со малку вода и се додава во тавата со кромидот.
  3. Се додава и оризот и се остава да се свари.
  4. За тоа време филето се сече на ситни коцки и посебно во подлабока тава се пржи во масло додека зарумени.
  5. Се зачинува со сол и со бибер, се додаваат ливчињата рузмарин и павлаката. Со повремено мешање се остава павлаката да зоврие, а потоа се додава песто-сосот во количество по вкус.
  6. Оризот се меша со местото и се остава да се вари уште минута. Се сервира топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: