Рецепти
Песто-пилешко Ана Ристеска

Пилешко со ориз во песто сос како идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, па се пржи во малку масло.
  2. Коцката супта се разматува во чаша со малку вода и се додава во тавата со кромидот.
  3. Се додава и оризот и се остава да се свари.
  4. За тоа време филето се сече на ситни коцки и посебно во подлабока тава се пржи во масло додека зарумени.
  5. Се зачинува со сол и со бибер, се додаваат ливчињата рузмарин и павлаката. Со повремено мешање се остава павлаката да зоврие, а потоа се додава песто-сосот во количество по вкус.
  6. Оризот се меша со местото и се остава да се вари уште минута. Се сервира топло.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: