Рецепти
Песто-пилешко Ана Ристеска

Пилешко со ориз во песто сос како идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, па се пржи во малку масло.
  2. Коцката супта се разматува во чаша со малку вода и се додава во тавата со кромидот.
  3. Се додава и оризот и се остава да се свари.
  4. За тоа време филето се сече на ситни коцки и посебно во подлабока тава се пржи во масло додека зарумени.
  5. Се зачинува со сол и со бибер, се додаваат ливчињата рузмарин и павлаката. Со повремено мешање се остава павлаката да зоврие, а потоа се додава песто-сосот во количество по вкус.
  6. Оризот се меша со местото и се остава да се вари уште минута. Се сервира топло.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: