Рецепти
Пијана лубеница Ана Ѓорова

Погодна за вашата следна забава во топлите летни вечери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(1 од 3 килограми )

Киви(2 )

Јагоди(200 Грама)

Круша(1 )

Цитрон(1 )

Цреши(200 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Лимон(1 )

Водка(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Отсечете го делот на лубеницата малку подолу од капакот. Со голема лажица или со лажица за сладолед издлабете ја внатрешноста со тоа што ќе оставите 1 см од месестиот дел на лубеницата.
  2. Овошјето излупете го, исечете го на парчиња и измешајте го во еден сад.
  3. Исечете ја кората од лимонот и ставете ја во тенџере на оган заедно со водата и шеќерот. Кога водата ќе зоврие, мешајте додека шеќерот се растопи за да добиете густ сируп.
  4. Сирупот оставете да се олади и измешајте го со водката.
  5. Лубеницата наполнете ја со овошјето и прелијте со смесата со водка.
  6. Оставете ја лубеницата најмалку 1-2 часа во фрижидер да се олади.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: