Рецепти
Пијана лубеница Ана Ѓорова

Погодна за вашата следна забава во топлите летни вечери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(1 од 3 килограми )

Киви(2 )

Јагоди(200 Грама)

Круша(1 )

Цитрон(1 )

Цреши(200 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Лимон(1 )

Водка(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Отсечете го делот на лубеницата малку подолу од капакот. Со голема лажица или со лажица за сладолед издлабете ја внатрешноста со тоа што ќе оставите 1 см од месестиот дел на лубеницата.
  2. Овошјето излупете го, исечете го на парчиња и измешајте го во еден сад.
  3. Исечете ја кората од лимонот и ставете ја во тенџере на оган заедно со водата и шеќерот. Кога водата ќе зоврие, мешајте додека шеќерот се растопи за да добиете густ сируп.
  4. Сирупот оставете да се олади и измешајте го со водката.
  5. Лубеницата наполнете ја со овошјето и прелијте со смесата со водка.
  6. Оставете ја лубеницата најмалку 1-2 часа во фрижидер да се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: