Рецепти
Пиле полнето со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Свежи шампињони(500 Грама)

Марула(4 Листови)

Зелена пиперка(1 )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 )

Бел пипер(1/2 лажичка мелен )

Зелени маслинки(10 )

Лук(1 Чешне)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Бело вино(100 Милилитри)

Колбас(1 )

Путер(80 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката супа да се вари.
  2. Во тава на оган ставете масло и додајте 30 г путер, па откако ќе се растопи, пропржете ја исечканата главица кромид.
  3. Во тавата со омекнатиот кромид додајте ја и пиперката исечкана на коцки.
  4. Откако и пиперката ќе се запржи, додајте ги сечканите маслинки и сечканите шампињони.
  5. Додајте го и исечканото чешне лук и зачинете со сол и бел пипер. Добро промешајте.
  6. Откако течноста ќе испари во тавата, додајте ги сечканиот колбас и сечканата марула, промешајте и тргнете ја тавата од оган.
  7. Додајте го јајцето и измешајте го филот со лажица.
  8. Со приготвениот фил наполнете го пилето и зацврстете го со готварски конец.
  9. Премачкајте го со 50 г путер, наросете го со бибер и сол и ставете го пилето во намастен плех.
  10. Прелијте со белото вино и со 300 мл супа од коцка, па печете го 60 минути во рерна на 220°C.
  11. Печената кокошка извадете ја од рерна, извадете го конецот, исечете ја на парчиња и послужете ја со печен компир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: