Рецепти
Пиле полнето со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Свежи шампињони(500 Грама)

Марула(4 Листови)

Зелена пиперка(1 )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 )

Бел пипер(1/2 лажичка мелен )

Зелени маслинки(10 )

Лук(1 Чешне)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Бело вино(100 Милилитри)

Колбас(1 )

Путер(80 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката супа да се вари.
  2. Во тава на оган ставете масло и додајте 30 г путер, па откако ќе се растопи, пропржете ја исечканата главица кромид.
  3. Во тавата со омекнатиот кромид додајте ја и пиперката исечкана на коцки.
  4. Откако и пиперката ќе се запржи, додајте ги сечканите маслинки и сечканите шампињони.
  5. Додајте го и исечканото чешне лук и зачинете со сол и бел пипер. Добро промешајте.
  6. Откако течноста ќе испари во тавата, додајте ги сечканиот колбас и сечканата марула, промешајте и тргнете ја тавата од оган.
  7. Додајте го јајцето и измешајте го филот со лажица.
  8. Со приготвениот фил наполнете го пилето и зацврстете го со готварски конец.
  9. Премачкајте го со 50 г путер, наросете го со бибер и сол и ставете го пилето во намастен плех.
  10. Прелијте со белото вино и со 300 мл супа од коцка, па печете го 60 минути во рерна на 220°C.
  11. Печената кокошка извадете ја од рерна, извадете го конецот, исечете ја на парчиња и послужете ја со печен компир.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: