Рецепти
Пиле во ќесе
Пилето на овој начин е многу сочно и вкусно и одлично оди за ручек со чаша вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Пилето убаво се премачкува со зачините и со сенфот.
- Во друг сад се чистат морковите и компирите, се сечкаат, па се зачинуваат и заедно со пилето се ставаат во ќесето, кое потоа се заврзува.
- Ќесето се става во тепсијата и потоа во рерната, па се пече додека убаво зарумени.
- Ќесата се сече и компирите се истураат во тепсијата заедно со течноста од пилето, па се ставаат во рерната да се допечат додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во