Рецепти
Пиле во ќесе Ана Ѓорова

Пилето на овој начин е многу сочно и вкусно и одлично оди за ручек со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Сенф(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Компир(1 Килограм)

Морков(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето убаво се премачкува со зачините и со сенфот.
  2. Во друг сад се чистат морковите и компирите, се сечкаат, па се зачинуваат и заедно со пилето се ставаат во ќесето, кое потоа се заврзува.
  3. Ќесето се става во тепсијата и потоа во рерната, па се пече додека убаво зарумени.
  4. Ќесата се сече и компирите се истураат во тепсијата заедно со течноста од пилето, па се ставаат во рерната да се допечат додека заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: