Рецепти
Пиле во ќесе Ана Ѓорова

Пилето на овој начин е многу сочно и вкусно и одлично оди за ручек со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Сенф(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Компир(1 Килограм)

Морков(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето убаво се премачкува со зачините и со сенфот.
  2. Во друг сад се чистат морковите и компирите, се сечкаат, па се зачинуваат и заедно со пилето се ставаат во ќесето, кое потоа се заврзува.
  3. Ќесето се става во тепсијата и потоа во рерната, па се пече додека убаво зарумени.
  4. Ќесата се сече и компирите се истураат во тепсијата заедно со течноста од пилето, па се ставаат во рерната да се допечат додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: