Рецепти
Пилешка чорба со бамји Ана Ристеска

Едноставна чорба со бамји и пилешко месо како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(20 )

Пилешки копан(со карабатак 2 )

Сол

Вегета

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Бамјите се чистат и добро се мијат.
  2. Пилешките батаци со карабатак исто така добро се мијат, потоа се ставаат во подлабок сад да се сварат. Откако убаво ќе се сварат, се чистат од коската и од кожата и се сечкаат на ситни парчиња.
  3. Во другото тенџере се прави запршка од брашно и масло за јадење, потоа во неа се додава и месото за малку да се пропржи.
  4. Потоа се става вода и се остава да зоврие чорбата, се додава сол по вкус, како и вегета.
  5. Во зовриената чорба потоа се додаваат исчистените бамји, па се вари уште најмалку половина час.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: