Рецепти
Пилешка чорба со бамји Ана Ристеска

Едноставна чорба со бамји и пилешко месо како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(20 )

Пилешки копан(со карабатак 2 )

Сол

Вегета

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Бамјите се чистат и добро се мијат.
  2. Пилешките батаци со карабатак исто така добро се мијат, потоа се ставаат во подлабок сад да се сварат. Откако убаво ќе се сварат, се чистат од коската и од кожата и се сечкаат на ситни парчиња.
  3. Во другото тенџере се прави запршка од брашно и масло за јадење, потоа во неа се додава и месото за малку да се пропржи.
  4. Потоа се става вода и се остава да зоврие чорбата, се додава сол по вкус, како и вегета.
  5. Во зовриената чорба потоа се додаваат исчистените бамји, па се вари уште најмалку половина час.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: