Рецепти
Пилешка чорба со бамји
Едноставна чорба со бамји и пилешко месо како одлично предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Бамјите се чистат и добро се мијат.
- Пилешките батаци со карабатак исто така добро се мијат, потоа се ставаат во подлабок сад да се сварат. Откако убаво ќе се сварат, се чистат од коската и од кожата и се сечкаат на ситни парчиња.
- Во другото тенџере се прави запршка од брашно и масло за јадење, потоа во неа се додава и месото за малку да се пропржи.
- Потоа се става вода и се остава да зоврие чорбата, се додава сол по вкус, како и вегета.
- Во зовриената чорба потоа се додаваат исчистените бамји, па се вари уште најмалку половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во