Рецепти
Пилешка салата со авокадо прелив Ана Ристеска

Богата салата која може да претставува и главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во поголемо тавче на маслиново масло пржете ги исечканите пилешки гради, исечканите пиперка и морков и лукот околу 10 минути. Додајте ја сојата, индиските ореви, солта и биберот и гответе уште некоја минута.
  2. На страна во сад ставете ја марулата, зелката, кромидот и портокалот. Одозгора ставете го месото со зеленчук и тргнете го садот настрана.
  3. За преливот, во блендер ставете го авокадото, сокот од лимета, грчкиот јогурт, сол и бибер. Изблендирајте убаво и потоа прелијте ја салатата.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: