Рецепти
Пилешка салата со авокадо прелив
Богата салата која може да претставува и главно јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(226 Грама)
Црвена бабура(1 )
Морков(1 )
Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Соја сос(2 Супени лажици)
Индиски ореви(3/4 Чаша)
Марула(1 )
Зелка(1/2 )
Млад кромид(2 )
Парчиња портокал(1 Чаша)
Авокадо(1 )
Свеж сок од лимета(2 Супени лажици)
Грчки јогурт(1/4 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Во поголемо тавче на маслиново масло пржете ги исечканите пилешки гради, исечканите пиперка и морков и лукот околу 10 минути. Додајте ја сојата, индиските ореви, солта и биберот и гответе уште некоја минута.
- На страна во сад ставете ја марулата, зелката, кромидот и портокалот. Одозгора ставете го месото со зеленчук и тргнете го садот настрана.
- За преливот, во блендер ставете го авокадото, сокот од лимета, грчкиот јогурт, сол и бибер. Изблендирајте убаво и потоа прелијте ја салатата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во