Рецепти
Пилешка салата со авокадо прелив Ана Ристеска

Богата салата која може да претставува и главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во поголемо тавче на маслиново масло пржете ги исечканите пилешки гради, исечканите пиперка и морков и лукот околу 10 минути. Додајте ја сојата, индиските ореви, солта и биберот и гответе уште некоја минута.
  2. На страна во сад ставете ја марулата, зелката, кромидот и портокалот. Одозгора ставете го месото со зеленчук и тргнете го садот настрана.
  3. За преливот, во блендер ставете го авокадото, сокот од лимета, грчкиот јогурт, сол и бибер. Изблендирајте убаво и потоа прелијте ја салатата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: