Рецепти
Пилешка салата со авокадо прелив Ана Ристеска

Богата салата која може да претставува и главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во поголемо тавче на маслиново масло пржете ги исечканите пилешки гради, исечканите пиперка и морков и лукот околу 10 минути. Додајте ја сојата, индиските ореви, солта и биберот и гответе уште некоја минута.
  2. На страна во сад ставете ја марулата, зелката, кромидот и портокалот. Одозгора ставете го месото со зеленчук и тргнете го садот настрана.
  3. За преливот, во блендер ставете го авокадото, сокот од лимета, грчкиот јогурт, сол и бибер. Изблендирајте убаво и потоа прелијте ја салатата.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: