Рецепти
Пилешка салата со печурки и корнишони
Послужете ја салатата со крцкав помфрит или крокети. Уживајте!
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(300 Грама)
Маринирани шампињони(150 Грама)
Кашкавал(150 Грама)
Кисели краставички(400 Грама)
Кисела павлака(400 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пилешките гради сварете ги, па потоа исцедете ги од водата, исечкајте ги на мали парчиња и ставете ги во длабок сад.
- Маринираните печурки, киселите краставички и кашкавалот исто така исечкајте ги ситно и ставете ги во садот со месото. Посолете и добро измешајте.
- На крај додајте кисела павлака и повторно добро измешајте ја салатата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во