Рецепти
Пилешки ајмакац Ана Ѓорова

Старинско, кремасто јадење со пилешко месо кое е брзо, вкусно и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Килограм)

Морков(1-2 )

Целер

Кромид(1 Главица)

Бибер

Сол

Ловоров лист

Брашно(2 Супени лажици)

Лук

Кисела павлака(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чистото пилешко месо се сече на тенки парчиња и се става да се вари заедно со сечканите моркови, целер, кромид, бибер, сол и ловоров лист.
  2. Посебно се прави запршка (може и на путер) од брашно и малку сечкан лук што се пропржуваат.
  3. Кога е запршката готова, се разредува со супата од свареното пилешко.
  4. Се додава малку павлака (или млеко), бел лук и кога ќе преврие, се процедува и се додава вареното пилешко месо.
  5. Повторно се вари уште некоја минута и се зачинува по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: