Рецепти
Пилешки џигер во сланина
Пилешки џигер во соја сос, ѓумбир и суви сливи со сланина на скара за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(400 Грама)
Суви сливи(150 Грама)
Сланина(120 Грама)
Ѓумбир(свеж, исечкан на ситни парчиња )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пилешкиот џигер исчистете го и измијте го под млаз ладна вода, па исцедете го.
- Сланината исечете ја на тенки парчиња.
- Џигерот потопете го во соја сос, па наросете го со ѓумбир.
- На почетокот на секое парче сланина ставете парче џигер и една сува слива. Свиткајте во ролат и прицврстете со чепкалки.
- Печете го месото на скара на умерен оган и веднаш послужете го со салата по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во