Рецепти
Пилешки џигер во сланина Ана Ѓорова

Пилешки џигер во соја сос, ѓумбир и суви сливи со сланина на скара за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(400 Грама)

Суви сливи(150 Грама)

Сланина(120 Грама)

Сол

Бибер

Ѓумбир(свеж, исечкан на ситни парчиња )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешкиот џигер исчистете го и измијте го под млаз ладна вода, па исцедете го.
  2. Сланината исечете ја на тенки парчиња.
  3. Џигерот потопете го во соја сос, па наросете го со ѓумбир.
  4. На почетокот на секое парче сланина ставете парче џигер и една сува слива. Свиткајте во ролат и прицврстете со чепкалки.
  5. Печете го месото на скара на умерен оган и веднаш послужете го со салата по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: