Рецепти
Пилешки џигер во сланина Ана Ѓорова

Пилешки џигер во соја сос, ѓумбир и суви сливи со сланина на скара за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(400 Грама)

Суви сливи(150 Грама)

Сланина(120 Грама)

Сол

Бибер

Ѓумбир(свеж, исечкан на ситни парчиња )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешкиот џигер исчистете го и измијте го под млаз ладна вода, па исцедете го.
  2. Сланината исечете ја на тенки парчиња.
  3. Џигерот потопете го во соја сос, па наросете го со ѓумбир.
  4. На почетокот на секое парче сланина ставете парче џигер и една сува слива. Свиткајте во ролат и прицврстете со чепкалки.
  5. Печете го месото на скара на умерен оган и веднаш послужете го со салата по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: