Рецепти
Пилешки копани со рузмарин и балсамико Ана Ѓорова

Ароматични пилешки копани во сос од балсамико, рузмарин и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчистените пилешки копани убаво измијте ги под ладен млаз вода.
  2. Тавче премачкајте го со маслиново масло, ставете го на оган и додајте го кромидот кој претходно е исечкан на многу ситни парченца. Пржете го кромидот околу 1 минута на загреаното масло.
  3. Потоа додајте ги пилешките копани, посолете по вкус и покријте го тавчето со капак. Гответе на средно-тивок оган. Одвреме навреме превртувајте ги копанчињата за да впијат убаво од кромидот и маслото од сите страни.
  4. На половина пред да тргнете од оган, додајте рузмарин по вкус, свртете ги копаните и оставете ги уште да се готват. Ако копанчињата малку ви се лепат, додајте сосема малку топла вода и продолжете со готвењето.
  5. Пет минути пред крајот на готвењето, додајте го оцетот балсамико и оставете да се готви уште некоја минута.
  6. Откако пилешките копани ќе бидат готови и кога ќе се направи кремаста смеса од маслото и од оцетот во тавчето, тргнете ги од оган и сервирајте ги. Можете да ги послужите со гарнир од варен компир по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: