Рецепти
Пилешки копани во сок од лимон Ана Ѓорова

Едноставен и брз рецепт за сочни пилешки копани во лимонов сок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(12 )

Путер(40 Грама)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Лимон(2 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Отстранете им ја кожата на пилешките копани, исплакнете ги под млаз ладна вода и исушете ги со кујнска крпа.
  2. Во тава растопете путер и додајте 1 лажичка масло, гранчиња рузмарин и 1 чешне излупен лук.
  3. Пржете ги копаните неколку минути од двете страни, колку месото малку да омекне.
  4. Извадете ги од тавата и ставете ги во огноотпорен сад. Одозгора прелијте ги со сок од лимон, сол, бибер и ставете ги во рерна на 200°C околу 20 минути додека убаво не се испечат. Сервирајте го месото со свежа сезонска салата или печени компири.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: