Рецепти
Пилешки копани во сок од лимон Ана Ѓорова

Едноставен и брз рецепт за сочни пилешки копани во лимонов сок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(12 )

Путер(40 Грама)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Лимон(2 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Отстранете им ја кожата на пилешките копани, исплакнете ги под млаз ладна вода и исушете ги со кујнска крпа.
  2. Во тава растопете путер и додајте 1 лажичка масло, гранчиња рузмарин и 1 чешне излупен лук.
  3. Пржете ги копаните неколку минути од двете страни, колку месото малку да омекне.
  4. Извадете ги од тавата и ставете ги во огноотпорен сад. Одозгора прелијте ги со сок од лимон, сол, бибер и ставете ги во рерна на 200°C околу 20 минути додека убаво не се испечат. Сервирајте го месото со свежа сезонска салата или печени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: