Рецепти
Пилешки копани во сок од лимон Ана Ѓорова

Едноставен и брз рецепт за сочни пилешки копани во лимонов сок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(12 )

Путер(40 Грама)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Лимон(2 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Отстранете им ја кожата на пилешките копани, исплакнете ги под млаз ладна вода и исушете ги со кујнска крпа.
  2. Во тава растопете путер и додајте 1 лажичка масло, гранчиња рузмарин и 1 чешне излупен лук.
  3. Пржете ги копаните неколку минути од двете страни, колку месото малку да омекне.
  4. Извадете ги од тавата и ставете ги во огноотпорен сад. Одозгора прелијте ги со сок од лимон, сол, бибер и ставете ги во рерна на 200°C околу 20 минути додека убаво не се испечат. Сервирајте го месото со свежа сезонска салата или печени компири.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: