Рецепти
Пилешки намаз Ана Ѓорова

Одличен рецепт за домашна пилешка паштета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(250 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Путер(2 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата сварете ги и излупете ги.
  2. Пилешкото месо ставете го да се свари во солена вода и потоа оставете го да се олади.
  3. На страна исцедете лимон.
  4. Во подлабок сад ставете го месото, јајцата и лимоновиот сок и изблендирајте ги.
  5. Додајте путер, павлака и сол по вкус и повторно изблендирајте.
  6. Ставете го во фрижидер да се олади и уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: