Рецепти
Пилешки намаз Ана Ѓорова

Одличен рецепт за домашна пилешка паштета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(250 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Путер(2 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата сварете ги и излупете ги.
  2. Пилешкото месо ставете го да се свари во солена вода и потоа оставете го да се олади.
  3. На страна исцедете лимон.
  4. Во подлабок сад ставете го месото, јајцата и лимоновиот сок и изблендирајте ги.
  5. Додајте путер, павлака и сол по вкус и повторно изблендирајте.
  6. Ставете го во фрижидер да се олади и уживајте.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: