Рецепти
Пилешки намаз Ана Ѓорова

Одличен рецепт за домашна пилешка паштета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(250 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Путер(2 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата сварете ги и излупете ги.
  2. Пилешкото месо ставете го да се свари во солена вода и потоа оставете го да се олади.
  3. На страна исцедете лимон.
  4. Во подлабок сад ставете го месото, јајцата и лимоновиот сок и изблендирајте ги.
  5. Додајте путер, павлака и сол по вкус и повторно изблендирајте.
  6. Ставете го во фрижидер да се олади и уживајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: