Рецепти
Пилешки прсти во сос од мешани зачини Ана Ристеска

Богат ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешките прсти се пржат во масло, а откако убаво ќе заруменат, се додаваат мешаниот зачин, како и сите сушени зачини – копар, магдонос, оригано, мајоран, целер и црн пипер.
  2. Во садот се додаваат и претходно испржените печурки, па се налева вода. Сето ова се динста најмалку половина час.
  3. Потоа се прави запршка од малку масло и 1 лажица брашно, се става во садот со пилешки прсти и се остава да врие 5 минути.
  4. Пред да се тргнат пилешките прсти од оганот, се додава и една лажица изматена павлака со 50 мл млеко. Се промешува и се остава уште минута-две, па се трга од огнот.
  5. Вака приготвените пилешки прсти се сервираат со сварени компири на коцки, сварена пченка и со сварен морков исечкан на коцки или со сварена златна мешавина.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: