Рецепти
Пилешки прсти во сос од мешани зачини Ана Ристеска

Богат ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешките прсти се пржат во масло, а откако убаво ќе заруменат, се додаваат мешаниот зачин, како и сите сушени зачини – копар, магдонос, оригано, мајоран, целер и црн пипер.
  2. Во садот се додаваат и претходно испржените печурки, па се налева вода. Сето ова се динста најмалку половина час.
  3. Потоа се прави запршка од малку масло и 1 лажица брашно, се става во садот со пилешки прсти и се остава да врие 5 минути.
  4. Пред да се тргнат пилешките прсти од оганот, се додава и една лажица изматена павлака со 50 мл млеко. Се промешува и се остава уште минута-две, па се трга од огнот.
  5. Вака приготвените пилешки прсти се сервираат со сварени компири на коцки, сварена пченка и со сварен морков исечкан на коцки или со сварена златна мешавина.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: