Рецепти
Пилешки ражнич Ана Ѓорова

Сочни и вкусни ражничи на скара

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Зелен лимон(2 )

Црвена бабура(2 )

Чили во прав(2 Супени лажици)

Ким(1/2 Кафена лажица)

Црвен кромид(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Исечете го пилешкото месо на парчиња.
  2. Исцедете го зелениот лимон и изрендајте ја кората, па ставете го во сад и додајте масло, чили во прав, лук, ким и сол. Ставете го сосот врз пилешкото месо и оставете го да отстои во фрижидер 30 минути.
  3. Подгответе ја скарата и намрсете ја со масло. Исечете ги црвените бабури и кромидот на крупни парчиња како месото и на стапче ставете ред пиперка, ред кромид, па од маринираното месо. Гответе додека пилешкото не потемни, додајте сок од зелен лимон по желба и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: