Рецепти
Пилешки ражнич
Сочни и вкусни ражничи на скара
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(500 Грама)
Масло(2 Супени лажици)
Зелен лимон(2 )
Црвена бабура(2 )
Чили во прав(2 Супени лажици)
Ким(1/2 Кафена лажица)
Црвен кромид(1 Главица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Исечете го пилешкото месо на парчиња.
- Исцедете го зелениот лимон и изрендајте ја кората, па ставете го во сад и додајте масло, чили во прав, лук, ким и сол. Ставете го сосот врз пилешкото месо и оставете го да отстои во фрижидер 30 минути.
- Подгответе ја скарата и намрсете ја со масло. Исечете ги црвените бабури и кромидот на крупни парчиња како месото и на стапче ставете ред пиперка, ред кромид, па од маринираното месо. Гответе додека пилешкото не потемни, додајте сок од зелен лимон по желба и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во