Рецепти
Пилешки ролат (хроно) Ана Ѓорова

Зелен ролат од тиквички со пилешко месо, пиперки, магдонос и праз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Отстранете ги врвовите на тиквичките и заедно со кората исечете ги на тенки листови.
  2. Белото пилешко месо исечете го на шницли, истенчете ги со дрвен чук и зачинете со вегета, сол и бибер по вкус.
  3. Исечете ги празот на прстени, зелените пиперки на стапчиња и пропржете ги во тава на малку масло додека не омекнат.
  4. Исечете ја проѕирната фолија со соодветна големина и на неа распоредете ги листовите од тиквички, така што да се поклопуваат на краевите една врз друга. Врз тиквичките наредете ги пилешките шницли, а потоа ставете ги динстаните пиперки и праз, сечканиот магдонос и внимателно, со помош на фолија, завиткајте во ролат.
  5. Обликуваниот ролат варете го во врела вода 15 минути, извадете го, оставете да се олади и потоа извадете ја фолијата, исечете на ролни и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: