Рецепти
Пилешки ролат (хроно) Ана Ѓорова

Зелен ролат од тиквички со пилешко месо, пиперки, магдонос и праз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Отстранете ги врвовите на тиквичките и заедно со кората исечете ги на тенки листови.
  2. Белото пилешко месо исечете го на шницли, истенчете ги со дрвен чук и зачинете со вегета, сол и бибер по вкус.
  3. Исечете ги празот на прстени, зелените пиперки на стапчиња и пропржете ги во тава на малку масло додека не омекнат.
  4. Исечете ја проѕирната фолија со соодветна големина и на неа распоредете ги листовите од тиквички, така што да се поклопуваат на краевите една врз друга. Врз тиквичките наредете ги пилешките шницли, а потоа ставете ги динстаните пиперки и праз, сечканиот магдонос и внимателно, со помош на фолија, завиткајте во ролат.
  5. Обликуваниот ролат варете го во врела вода 15 минути, извадете го, оставете да се олади и потоа извадете ја фолијата, исечете на ролни и послужете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: