Рецепти

Пилешки ролат (хроно)
Зелен ролат од тиквички со пилешко месо, пиперки, магдонос и праз
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(500 Грама)
Тиквичка(2 )
Праз(1 )
Зелена пиперка(2 )
Масло(2-3 Супени лажици)
Свеж магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Отстранете ги врвовите на тиквичките и заедно со кората исечете ги на тенки листови.
- Белото пилешко месо исечете го на шницли, истенчете ги со дрвен чук и зачинете со вегета, сол и бибер по вкус.
- Исечете ги празот на прстени, зелените пиперки на стапчиња и пропржете ги во тава на малку масло додека не омекнат.
- Исечете ја проѕирната фолија со соодветна големина и на неа распоредете ги листовите од тиквички, така што да се поклопуваат на краевите една врз друга. Врз тиквичките наредете ги пилешките шницли, а потоа ставете ги динстаните пиперки и праз, сечканиот магдонос и внимателно, со помош на фолија, завиткајте во ролат.
- Обликуваниот ролат варете го во врела вода 15 минути, извадете го, оставете да се олади и потоа извадете ја фолијата, исечете на ролни и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во