Рецепти
Пилешки ролни со црвена зелка Ана Ѓорова

Вкусни сармички со црвена зелка и пилешко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Добро измијте ги листовите зелка и ставете ги во тенџере со зовриена вода на оган и варете ги 5-7 минути. Потоа поминете ги низ млаз ладна вода и добро исцедете ги.
  2. Месото исечкајте го на многу мали и тенки парчиња, лебот потопете го во вода и исцедете го, заедно измешајте ги, додајте јајце, сол и бибер, па брашно и на крај исечкан лист од црвена зелка (од тие што ги варевте) и добро соединете за да добиете хомогена смеса.
  3. Поделете ја смесата на 4 дела и свиткајте сармички со листовите зелка.
  4. Наредете ги во длабок, намастен сад и налејте една чаша вода и малку рузмарин, покријте со капак, па гответе 15-20 минути. Протресувајте го тенџерето одвреме навреме.
  5. Сервирајте ги ролничките малку подоладени и декорирајте ги со рендан зеленчук.

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: