Рецепти
Пилешки ролнички Ана Ристеска

Одлична комбинација од ориз, јајце и пилешки стек за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Едамер кашкавал(8 Парчиња)

Сланина(14 Парчиња)

Сол

Бибер

Ориз(2 Чаши)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пилешките стекови исечете ги на половина, наредете ја секоја половина со кашкавал и замоткајта ги во ролна. Потоа завиткајте ги во едно парче сланина и зачинете со сол и бибер.
  2. Ве меѓувреме сварете го оризот и направете кајгана.
  3. Ставете ги ролничките во рерна и печете ги додека не добијат златна боја.
  4. Оризот од кога ќе го сварите, исцедете го. Додајте ја кајганата, промешајте.
  5. Кога ќе биде и месото готово послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: