Рецепти
Пилешко со крем-супа од печурки Ана Ѓорова

На овој начин пилешкото е посочно. Послужете го со гарнир по желба и со сезонска салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Парчињата бело пилешко месо се редат во плех, се зачинуваат и се преливаат со виното и со маслото.
  2. Готовата крем-супа од печурки се раствора во вода според упатството на пакувањето и се вари.
  3. Потоа со сварената крем-супа се поливаат парчињата бело месо во тепсијата.
  4. Тепсијата се покрива со алуминиумска фолија, па се става во загреана рерна и се пече.
  5. Пред крајот се трга фолијата и се остава месото да се допече.
  6. Се вари мешавината од грашок, пченица и морков и се сервира како прилог.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: