Рецепти
Пилешко со крем-супа од печурки
На овој начин пилешкото е посочно. Послужете го со гарнир по желба и со сезонска салата.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(1 Килограм)
Супа од печурки(1 Пакување)
Бело вино(1 Чаша)
Масло(1/2 Чаша)
Златна мешавина(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Парчињата бело пилешко месо се редат во плех, се зачинуваат и се преливаат со виното и со маслото.
- Готовата крем-супа од печурки се раствора во вода според упатството на пакувањето и се вари.
- Потоа со сварената крем-супа се поливаат парчињата бело месо во тепсијата.
- Тепсијата се покрива со алуминиумска фолија, па се става во загреана рерна и се пече.
- Пред крајот се трга фолијата и се остава месото да се допече.
- Се вари мешавината од грашок, пченица и морков и се сервира како прилог.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во