Рецепти
Пилешко со крем-супа од печурки Ана Ѓорова

На овој начин пилешкото е посочно. Послужете го со гарнир по желба и со сезонска салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Парчињата бело пилешко месо се редат во плех, се зачинуваат и се преливаат со виното и со маслото.
  2. Готовата крем-супа од печурки се раствора во вода според упатството на пакувањето и се вари.
  3. Потоа со сварената крем-супа се поливаат парчињата бело месо во тепсијата.
  4. Тепсијата се покрива со алуминиумска фолија, па се става во загреана рерна и се пече.
  5. Пред крајот се трга фолијата и се остава месото да се допече.
  6. Се вари мешавината од грашок, пченица и морков и се сервира како прилог.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: