Рецепти
Пилешко со лимон Ана Ристеска

Брз семеен ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1/2 Килограм)

Лук(1 Главица)

Лимон(1 )

Бело вино(1/2 Чаша)

Магдонос(1 Китка)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Од месото отстранете ја кожата. Измијте го лимонот, исечете го на половина, па секоја половина исечете ја на 6 дела.
  2. Главицата лук поделете ја на чешниња без да ги лупите, ставете ги во тава со месото, парчињата лимон и 4 лажици масло. Посолете ги и измешајте ги состојките.
  3. Додајте го виното, покријте ја тавата со алуминиумска фолија и печете го месото на 200 степени 30 минути.
  4. Тргнете ја фолијата и продолжете со печењето уште 20 минути. Посипете го пилешкото со исчекан магдонос и сервирајте го.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: