Рецепти
Пилешко соте Ана Ѓорова

Варено пилешко месо со печурки и хопла

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(5 Главици)

Путер(50 Грама)

Хопла(1 Литар)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го на малку путер.
  2. Пилешкиот стек исечете го на ленти и пржете го посебно на преостанатиот путер.
  3. Во пржениот кромид додајте ги свежите шампињони, исечкани на листви. Пржете заедно со пилешкиот стек уште 10-тина минути на тивко.
  4. Потоа додајте ја хоплата, посолете, додајте ги биберот и вегетата и варете го јадењето со повремено мешање додека да се згусне. Послужете го со варен ориз и салата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: