Рецепти
Пилешко соте
Варено пилешко месо со печурки и хопла
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(1 Килограм)
Свежи шампињони(500 Грама)
Кромид(5 Главици)
Путер(50 Грама)
Хопла(1 Литар)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го на малку путер.
- Пилешкиот стек исечете го на ленти и пржете го посебно на преостанатиот путер.
- Во пржениот кромид додајте ги свежите шампињони, исечкани на листви. Пржете заедно со пилешкиот стек уште 10-тина минути на тивко.
- Потоа додајте ја хоплата, посолете, додајте ги биберот и вегетата и варете го јадењето со повремено мешање додека да се згусне. Послужете го со варен ориз и салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во