Рецепти
Пилешко соте Ана Ѓорова

Варено пилешко месо со печурки и хопла

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(5 Главици)

Путер(50 Грама)

Хопла(1 Литар)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го на малку путер.
  2. Пилешкиот стек исечете го на ленти и пржете го посебно на преостанатиот путер.
  3. Во пржениот кромид додајте ги свежите шампињони, исечкани на листви. Пржете заедно со пилешкиот стек уште 10-тина минути на тивко.
  4. Потоа додајте ја хоплата, посолете, додајте ги биберот и вегетата и варете го јадењето со повремено мешање додека да се згусне. Послужете го со варен ориз и салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: