Рецепти
Пинџур од зелени пиперки Ана Ристеска

Македонска традиционална зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(5 )

Домат(3 )

Масло(200 Милилитри)

Оцет(50 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Зелените пиперки исечкајте ги на ситно, а доматите попарете ги со врела вода, излупете ги и исечкајте ги.
  2. Во посебен сад на загреано масло пржете ги состојките и додајте малку шеќер, оцет и сол по вкус.
  3. На крајот ставете исечкан лук и магдонос.
  4. Додека е сѐ уште топол пинџурот, ставете го во тегли.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: