Рецепти
Пире од компири Ана Ѓорова

Рецепт за кремасто и сочно пире од компири со пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Млеко(400 Грама)

Сол(3 Кафени лажици)

Рендан пармезан(40 Грама)

Путер(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите излупете ги и исечете ги на средни парчиња. Ставете ги во солена вода да се варат додека убаво омекнат.
  2. Откако ќе се сварат компирите, истурете ја водата, испасирајте ги со сад за пасирање или со вилушка и потоа постепено додавајте го млакото млеко, мекиот путер и солта.
  3. Промешајте убаво и соединете ја смесата, а потоа наросете пармезан. Пармезанот ќе му даде пријатна арома на пирето од компири, но сепак ваш избор е дали ќе го додадете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: