Рецепти
Пире од компири Ана Ѓорова

Рецепт за кремасто и сочно пире од компири со пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Млеко(400 Грама)

Сол(3 Кафени лажици)

Рендан пармезан(40 Грама)

Путер(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите излупете ги и исечете ги на средни парчиња. Ставете ги во солена вода да се варат додека убаво омекнат.
  2. Откако ќе се сварат компирите, истурете ја водата, испасирајте ги со сад за пасирање или со вилушка и потоа постепено додавајте го млакото млеко, мекиот путер и солта.
  3. Промешајте убаво и соединете ја смесата, а потоа наросете пармезан. Пармезанот ќе му даде пријатна арома на пирето од компири, но сепак ваш избор е дали ќе го додадете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: