Рецепти
Пире пита
Вкусен и интересен ручек од мелено месо со зеленчук и со пире од компири. Испробајте го!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пире во прав(2 кесички )
Мешано мелено месо(1 Килограм)
Морков(300 Грама)
Грашок(300 Грама)
Кромид(1 Главица)
Доматно пире(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот се сечка ситно и се пржи, а откако ќе омекне му се додаваат сечканите моркови и се пржат заедно.
- Потоа се додаваат 3 лажици доматно пире, се зачинува и на крај се додаваат месото и грашакот. Се меша убаво да се соединат состојките.
- Во плех прво се реди смесата со месо, а одозгора се става готовото пире, претходно приготвено според упатствата на кесичката.
- Плехот се става во рерна и кога ќе зарумени пирето се вади од рерна и се послужува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во