Рецепти
Пире пита Ана Ѓорова

Вкусен и интересен ручек од мелено месо со зеленчук и со пире од компири. Испробајте го!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пире во прав(2 кесички )

Мешано мелено месо(1 Килограм)

Морков(300 Грама)

Грашок(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот се сечка ситно и се пржи, а откако ќе омекне му се додаваат сечканите моркови и се пржат заедно.
  2. Потоа се додаваат 3 лажици доматно пире, се зачинува и на крај се додаваат месото и грашакот. Се меша убаво да се соединат состојките.
  3. Во плех прво се реди смесата со месо, а одозгора се става готовото пире, претходно приготвено според упатствата на кесичката.
  4. Плехот се става во рерна и кога ќе зарумени пирето се вади од рерна и се послужува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: