Рецепти
Пирошки со компири Ана Ѓорова

Вкусни пирошки со фил од сирење за вкусен појадок или за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(2 )

Маргарин(65 Грама)

Компир(4 )

Млеко(1/2 Литар)

Масло(1 Чаша)

Квасец(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирот се вари и се пасира.
  2. Квасеците се растопуваат во млакото млеко и се оставаат да отстојат.
  3. Потоа стасаните квасци се замесуваат со брашното, јајцата, маслото, маргаринот, солта и пасираните компири.
  4. Тестото се остава да стаса, кога е готово се премесува и се дели на два дела.
  5. Од секој дел посебно се прави кора која се сече на ленти, се филува со сирење и се пржат пирошки на врело масло.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: