Рецепти
Пирошки со компири Ана Ѓорова

Вкусни пирошки со фил од сирење за вкусен појадок или за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(2 )

Маргарин(65 Грама)

Компир(4 )

Млеко(1/2 Литар)

Масло(1 Чаша)

Квасец(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирот се вари и се пасира.
  2. Квасеците се растопуваат во млакото млеко и се оставаат да отстојат.
  3. Потоа стасаните квасци се замесуваат со брашното, јајцата, маслото, маргаринот, солта и пасираните компири.
  4. Тестото се остава да стаса, кога е готово се премесува и се дели на два дела.
  5. Од секој дел посебно се прави кора која се сече на ленти, се филува со сирење и се пржат пирошки на врело масло.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: