Рецепти
Пирошки со компири Ана Ѓорова

Вкусни пирошки со фил од сирење за вкусен појадок или за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(2 )

Маргарин(65 Грама)

Компир(4 )

Млеко(1/2 Литар)

Масло(1 Чаша)

Квасец(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирот се вари и се пасира.
  2. Квасеците се растопуваат во млакото млеко и се оставаат да отстојат.
  3. Потоа стасаните квасци се замесуваат со брашното, јајцата, маслото, маргаринот, солта и пасираните компири.
  4. Тестото се остава да стаса, кога е готово се премесува и се дели на два дела.
  5. Од секој дел посебно се прави кора која се сече на ленти, се филува со сирење и се пржат пирошки на врело масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: