Рецепти
Пита од круши и цимет Ана Ѓорова

Едноставен, вкусен и многу брз есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(350 Грама)

Лупен овес(120 Грама)

Кафеав шеќер(120 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Круша(2 Килограми)

Банана(0.5 Килограм)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Овес(2 Кафени лажици)

Афион(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад ставете интегрално пченично брашно, овес, сода бикарбона, прашак за печиво, цимет и исечкано овошје, потоа измешајте добро.
  2. Во друг сад додајте го маслото, шеќерот и една чаша вода. Додајте го ова во претходно подготвената смеса.
  3. Измешајте ги сите состојки и ако е потребно додајте малку вода сè додека не се добие кремаст и хомоген прелив.
  4. Ставете во сад за печење со намрсена и набрашнета површина. Декорирајте одозгора со семиња по вкус.
  5. Се пече со рерна на умерена температура околу 30 минути. Оставете да се олади од рерна и послужете ја топла или на собна температура. Може да се декорира со снегулки од темно чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: