Рецепти
Пита од тиква Ана Ристеска

Најбрз рецепт за вкусна есенска пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(3/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Цимет(1 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Морско оревче(1/2 Кафена лажица)

Шеќер(3/4 Чаша)

Несолен путер(3 Супени лажици)

Јајце(2 )

Пире од варена тиква(425 Грама)

Кондензирано млеко(140 Грама)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Хопла(1 Чаша)

Шеќер во прав(1/4 Чаша)

Пудинг од ванила(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Тава за печење премачкајте ја со путер и тргнете ја на страна.
  3. Во сад ставете ги брашното, прашокот за печиво, солта и зачините и измешајте.
  4. Во голем сад со електричен миксер матете ги шеќерот, путерот и јајцата. Потоа додајте го пирето од тиква, кондензираното млеко и ванилата и продолжете со мешање.
  5. Додајте го брашното со зачините и мешајте додека смесата не се изедначи. Префрлете ја смесата во тавата за печење и печете 50-55 минути.

За филот

  1. Ставете ја хоплата, шеќерот во прав и пудингот од ванила во прав во сад, мешајте со електричен миксер и потоа декорирајте ја питата.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: