Рецепти
Пита со грав (посно) Ана Ѓорова

Едноставна пита со готови кори и фил од варен грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(за баклава, 1/2 килограм )

Грав(1/2 Килограм)

Масло(150 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подмачкано тавче се ставаат две кори (набрани), се намастуваат со масло, а потоа одозгора им се додава варен грав. Целата површина малку се попрскува со водата од варениот грав.
  2. Постапката се повторува на секои две набрани кори додека тавчето се наполни. На крај се завршува со две кори.
  3. Пред да се стави во рерна, питата се сече на коцки, добро се намастува со масло и се попрскува повторно со водата од варениот грав.
  4. Се пече 20 минути на 180 степени или додека убаво зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: