Рецепти
Пита со грав (посно) Ана Ѓорова

Едноставна пита со готови кори и фил од варен грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(за баклава, 1/2 килограм )

Грав(1/2 Килограм)

Масло(150 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подмачкано тавче се ставаат две кори (набрани), се намастуваат со масло, а потоа одозгора им се додава варен грав. Целата површина малку се попрскува со водата од варениот грав.
  2. Постапката се повторува на секои две набрани кори додека тавчето се наполни. На крај се завршува со две кори.
  3. Пред да се стави во рерна, питата се сече на коцки, добро се намастува со масло и се попрскува повторно со водата од варениот грав.
  4. Се пече 20 минути на 180 степени или додека убаво зарумени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: