Рецепти
Пита со кисела зелка и месо Ана Ѓорова

Вкусен француски специјалитет за ручек или предјадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(1 Килограм)

Колбас(250 Грама)

Сланина(250 Грама)

Лиснато тесто(2 Парчиња)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото исечкајте го на парчиња и испржете го.
  2. Измешајте ја киселата зелка (претходно варена) со парчињата месо и со јајцата.
  3. Еден дел од лиснатото тесто ставете го во намастен огноотпорен сад, филувајте го и поклопете го со вториот дел од тестото.
  4. Краевите на тестото премачкајте ги со жолчка од јајце и притиснете со прстите за да се спојат двете теста.
  5. Во средината на питата направете дупка.
  6. Целото тесто премачкајте го со матена жолчка и печете го 45 минути во загреана рерна на 180°C
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: