Рецепти
Пита со кисела зелка и месо Ана Ѓорова

Вкусен француски специјалитет за ручек или предјадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(1 Килограм)

Колбас(250 Грама)

Сланина(250 Грама)

Лиснато тесто(2 Парчиња)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото исечкајте го на парчиња и испржете го.
  2. Измешајте ја киселата зелка (претходно варена) со парчињата месо и со јајцата.
  3. Еден дел од лиснатото тесто ставете го во намастен огноотпорен сад, филувајте го и поклопете го со вториот дел од тестото.
  4. Краевите на тестото премачкајте ги со жолчка од јајце и притиснете со прстите за да се спојат двете теста.
  5. Во средината на питата направете дупка.
  6. Целото тесто премачкајте го со матена жолчка и печете го 45 минути во загреана рерна на 180°C
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: