Рецепти
Пита со коприви (посно) Ана Ѓорова

Посен и многу корисен рецепт бидејќи копривата претставува природен лек за зајакнување на имунитетот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(750 Грама)

Ориз(250 Грама)

Готови кори(600 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Копривите се чистат, се посолуваат и се оставаат малку да отстојат.
  2. Потоа убаво се цедат.
  3. Оризот се вари во солена вода.
  4. Се цеди и се промешува со исцедените коприви и се додава масло по вкус.
  5. Во подмачкана тава за печење, се редат корите и секоја се филува со подготвените коприви. Виткате по желба.
  6. На крај, се попрскува со масло, се сече и се пече во загреана рерна на 200 степени околу 35 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: