Рецепти
Пита со коприви (посно) Ана Ѓорова

Посен и многу корисен рецепт бидејќи копривата претставува природен лек за зајакнување на имунитетот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(750 Грама)

Ориз(250 Грама)

Готови кори(600 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Копривите се чистат, се посолуваат и се оставаат малку да отстојат.
  2. Потоа убаво се цедат.
  3. Оризот се вари во солена вода.
  4. Се цеди и се промешува со исцедените коприви и се додава масло по вкус.
  5. Во подмачкана тава за печење, се редат корите и секоја се филува со подготвените коприви. Виткате по желба.
  6. На крај, се попрскува со масло, се сече и се пече во загреана рерна на 200 степени околу 35 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: