Рецепти
Пита со коприви (посно) Ана Ѓорова

Посен и многу корисен рецепт бидејќи копривата претставува природен лек за зајакнување на имунитетот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(750 Грама)

Ориз(250 Грама)

Готови кори(600 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Копривите се чистат, се посолуваат и се оставаат малку да отстојат.
  2. Потоа убаво се цедат.
  3. Оризот се вари во солена вода.
  4. Се цеди и се промешува со исцедените коприви и се додава масло по вкус.
  5. Во подмачкана тава за печење, се редат корите и секоја се филува со подготвените коприви. Виткате по желба.
  6. На крај, се попрскува со масло, се сече и се пече во загреана рерна на 200 степени околу 35 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: