Рецепти
Пита со коприви (посно) Ана Ѓорова

Посен и многу корисен рецепт бидејќи копривата претставува природен лек за зајакнување на имунитетот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(750 Грама)

Ориз(250 Грама)

Готови кори(600 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Копривите се чистат, се посолуваат и се оставаат малку да отстојат.
  2. Потоа убаво се цедат.
  3. Оризот се вари во солена вода.
  4. Се цеди и се промешува со исцедените коприви и се додава масло по вкус.
  5. Во подмачкана тава за печење, се редат корите и секоја се филува со подготвените коприви. Виткате по желба.
  6. На крај, се попрскува со масло, се сече и се пече во загреана рерна на 200 степени околу 35 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: