Рецепти
Пита со кромид и компир (посно) Ана Ѓорова

Посна, домашна пита за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(750 Грама)

Квасец(1 )

Компир(2-3 средни )

Кромид(2-3 Главици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пржи со малку сол и масло додека омекне.
  2. Компирите се лупат и се рендаат, па се мешаат со кромидот и сето тоа се зачинува со бибер.
  3. Се замесува тесто од вода, квасец, сол и брашно. Се остава да стаса 30 минути, потоа се прават топчиња, па од нив се расукуваат кори на подмачкана тепсија.
  4. Се реди кора, па малку се намрсува со масло и се става од подготвениот фил. Се завршува со кора од тесто.
  5. Потоа целата пита се сече на парчиња, се остава настрана уште половина час да отстои, па потоа се пече на 180 степени, 45 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: