Рецепти
Пита со печурки и спанаќ (посно) Ана Ѓорова

Вкусна пита погодна за појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(250 Грама)

Морков(250 Грама)

Спанаќ(250 Грама)

Домат(2 )

Бело вино(2-3 Супени лажици)

Магдонос(1 Китка)

Готови кори(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот се пропржува на зејтин, се додаваат исечканите свежи шампињони и ренданите моркови.
  2. Спанаќот се вари, а потоа се сечка и се додаваат домати, малку бело вино, магдонос и сол и бибер по вкус.
  3. Сè ова се меша и кога ќе згусне, се додава малку маргарин.
  4. Се промешува и готовите кори се филуваат со смесата, а потоа питата се посипува со топла вода помешана со зејтин и се пече додека не потемне.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: