Рецепти
Пита со тиквички Ана Ѓорова

Вкусно предјадење или вечера со тиквички и фил од сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Сирење(250 Грама)

Јајце(6 )

Тиквичка(3 )

Гриз(2 Супени лажици)

Маргарин(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Две од тиквичките се рендаат, а третата се сечка на тркалца.
  2. Сирењето се дроби со виљушка и се додаваат јајцата, па се меша.
  3. Во садот со ренданите тиквички се додава гриз и малку сол.
  4. Во голем плех подмачкан со маргарин се редат искинати (готови) кори и се попрскуваат со растопениот маргарин, потоа се става дел од филот.
  5. Повторно се редат кори, па фил, сè додека се потрошат.
  6. Одозгора се редат тркалцата од третата тиквичка, претходно посолени.
  7. Питата се попрскува со растопениот маргарин и се пече во загреана рерна додека зарумени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: