Рецепти
Пита со тиквички Ана Ѓорова

Вкусно предјадење или вечера со тиквички и фил од сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Сирење(250 Грама)

Јајце(6 )

Тиквичка(3 )

Гриз(2 Супени лажици)

Маргарин(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Две од тиквичките се рендаат, а третата се сечка на тркалца.
  2. Сирењето се дроби со виљушка и се додаваат јајцата, па се меша.
  3. Во садот со ренданите тиквички се додава гриз и малку сол.
  4. Во голем плех подмачкан со маргарин се редат искинати (готови) кори и се попрскуваат со растопениот маргарин, потоа се става дел од филот.
  5. Повторно се редат кори, па фил, сè додека се потрошат.
  6. Одозгора се редат тркалцата од третата тиквичка, претходно посолени.
  7. Питата се попрскува со растопениот маргарин и се пече во загреана рерна додека зарумени.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: