Рецепти
Пивтии од зеленчук Ана Ѓорова

Интересно предјадење од варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Зеленчукот се вари, па се сече на коцкички.
  2. Во соодветно тенџере се става јогуртот, па се загрева на умерен оган. Постепено му се додава желатин со постојано мешање. Желатинот треба да се растопи, но смесата не смее да зовире. Се трга од оган кога смесата ќе се изедначи.
  3. Во топлата смеса се додава мајонезот и преостанатите состојки.
  4. Пивтиите се истураат во соодветни калапи, претходно измиени со студена вода и се оставаат да се изладат прво на собна температура, а потоа во ладилник.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: