Рецепти
Пивтии од зеленчук
Интересно предјадење од варен зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јогурт(500 Милилитри)
Мајонез(200 Грама)
Пилешка салама(200 Грама)
Јајце(2 )
Морков(3 )
Желатин(60 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Зеленчукот се вари, па се сече на коцкички.
- Во соодветно тенџере се става јогуртот, па се загрева на умерен оган. Постепено му се додава желатин со постојано мешање. Желатинот треба да се растопи, но смесата не смее да зовире. Се трга од оган кога смесата ќе се изедначи.
- Во топлата смеса се додава мајонезот и преостанатите состојки.
- Пивтиите се истураат во соодветни калапи, претходно измиени со студена вода и се оставаат да се изладат прво на собна температура, а потоа во ладилник.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во