Рецепти
Пивтии од зеленчук Ана Ѓорова

Интересно предјадење од варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Зеленчукот се вари, па се сече на коцкички.
  2. Во соодветно тенџере се става јогуртот, па се загрева на умерен оган. Постепено му се додава желатин со постојано мешање. Желатинот треба да се растопи, но смесата не смее да зовире. Се трга од оган кога смесата ќе се изедначи.
  3. Во топлата смеса се додава мајонезот и преостанатите состојки.
  4. Пивтиите се истураат во соодветни калапи, претходно измиени со студена вода и се оставаат да се изладат прво на собна температура, а потоа во ладилник.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: