Рецепти
Погачици со сирење
Печиво за појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(500 Грама)
Маргарин(250 Грама)
Сирење(500 Грама)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Јајце(1 )
Сол(1 Прстофат)
Сусам(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Маргаринот се мати, се додава иситнетото сирење, брашно, прашак за печиво и се замесува тестото.
- Кога ќе се измеси, се расукува кора со дебелина од еден сантиметар.
- Со чаша, калап или нож се сечат погачиците, а потоа на нивната површина се прават шари со плитки засеци на ножот, се премачкуваат со јајце и се посипуваат со сусам или ким по желба.
- Се редат во подмачкан плех и се печат на температура од 250 степени дваесетина минути.
- Кога ќе се испечат, се вадат и се оставаат да се оладат малку, па се послужуваат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во