Рецепти
Погачици со сирење Ана Ѓорова

Печиво за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Сирење(500 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Јајце(1 )

Сол(1 Прстофат)

Сусам(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Маргаринот се мати, се додава иситнетото сирење, брашно, прашак за печиво и се замесува тестото.
  2. Кога ќе се измеси, се расукува кора со дебелина од еден сантиметар.
  3. Со чаша, калап или нож се сечат погачиците, а потоа на нивната површина се прават шари со плитки засеци на ножот, се премачкуваат со јајце и се посипуваат со сусам или ким по желба.
  4. Се редат во подмачкан плех и се печат на температура од 250 степени дваесетина минути.
  5. Кога ќе се испечат, се вадат и се оставаат да се оладат малку, па се послужуваат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: