Рецепти
Пржени погачки со виршли
Мини залчиња од компири полнети со виршли за вкусно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(600 Грама)
Брашно(100 Грама)
Јајце(1 )
Маргарин(30 Грама)
Сол(малку )
Вегета(малку )
Лебни трошки(за валкање )
Масло(за пржење )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Компирите се варат, потоа се пасираат (но не како за пире, тука да останат и ситни парченца компири).
- Се додаваат зачините, јајцето, маргаринот и брашното, па од состојките се замесува тесто.
- Од смесата се прават 20 топченца, кои потоа се расплескуваат со раката и во секое од нив се додаваат мини-виршли или исечено мало парче од виршла.
- Потоа тестото се завиткува околу парчето виршла, така што ќе го покрие целото парче и ќе добиете убав облик.
- Вака приготвените топчиња се валкаат во лебни трошки и се пржат во тенџере во кое претходно убаво сме загреале масло. Се пржат додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во