Рецепти
Пржени погачки со виршли Ана Ѓорова

Мини залчиња од компири полнети со виршли за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(600 Грама)

Брашно(100 Грама)

Јајце(1 )

Маргарин(30 Грама)

Сол(малку )

Вегета(малку )

Лебни трошки(за валкање )

Масло(за пржење )

Виршли

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите се варат, потоа се пасираат (но не како за пире, тука да останат и ситни парченца компири).
  2. Се додаваат зачините, јајцето, маргаринот и брашното, па од состојките се замесува тесто.
  3. Од смесата се прават 20 топченца, кои потоа се расплескуваат со раката и во секое од нив се додаваат мини-виршли или исечено мало парче од виршла.
  4. Потоа тестото се завиткува околу парчето виршла, така што ќе го покрие целото парче и ќе добиете убав облик.
  5. Вака приготвените топчиња се валкаат во лебни трошки и се пржат во тенџере во кое претходно убаво сме загреале масло. Се пржат додека заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: