Рецепти
Пржени погачки со виршли Ана Ѓорова

Мини залчиња од компири полнети со виршли за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(600 Грама)

Брашно(100 Грама)

Јајце(1 )

Маргарин(30 Грама)

Сол(малку )

Вегета(малку )

Лебни трошки(за валкање )

Масло(за пржење )

Виршли

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите се варат, потоа се пасираат (но не како за пире, тука да останат и ситни парченца компири).
  2. Се додаваат зачините, јајцето, маргаринот и брашното, па од состојките се замесува тесто.
  3. Од смесата се прават 20 топченца, кои потоа се расплескуваат со раката и во секое од нив се додаваат мини-виршли или исечено мало парче од виршла.
  4. Потоа тестото се завиткува околу парчето виршла, така што ќе го покрие целото парче и ќе добиете убав облик.
  5. Вака приготвените топчиња се валкаат во лебни трошки и се пржат во тенџере во кое претходно убаво сме загреале масло. Се пржат додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: