Рецепти
Полнет багет Ана Ѓорова

Интересен ролат-сендвич од полнет багет со кисели краставички, шунка, кашкавал и јајце како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На багетот отсечете му ги краевите и исечете го на четири дела. Со тенок нож внимателно извадете ја средината.
  2. Шунката, кашкавалот и краставичките исечете ги на коцки, а јајцата тврдо сварете ги и изрендајте ги на крупно.
  3. Половина од средината од лебот ситно изронете ја.
  4. Путерот или маргаринот со малку сол изматете го со миксер да стане пенаст.
  5. Со матениот маргарин додајте ги претходните состојки, зачинете со бибер и измешајте со лажица за смесата да се изедначи.
  6. Багетот наполнете го со смесата и оставете го во фрижидер за да се стегне. Откако ќе биде убаво изладен, исечете го по желба на резанки, кругови или накосо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: