Рецепти
Полнет багет Ана Ѓорова

Интересен ролат-сендвич од полнет багет со кисели краставички, шунка, кашкавал и јајце како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На багетот отсечете му ги краевите и исечете го на четири дела. Со тенок нож внимателно извадете ја средината.
  2. Шунката, кашкавалот и краставичките исечете ги на коцки, а јајцата тврдо сварете ги и изрендајте ги на крупно.
  3. Половина од средината од лебот ситно изронете ја.
  4. Путерот или маргаринот со малку сол изматете го со миксер да стане пенаст.
  5. Со матениот маргарин додајте ги претходните состојки, зачинете со бибер и измешајте со лажица за смесата да се изедначи.
  6. Багетот наполнете го со смесата и оставете го во фрижидер за да се стегне. Откако ќе биде убаво изладен, исечете го по желба на резанки, кругови или накосо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: