Рецепти
Полнета печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Печена скуша со рендан морков, лук и магдонос за здрав ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(4 средно големи )

Рендан морков(1/2 Килограм)

Лук(1 Главица)

Сечкан магдонос

Лимон(3-4 )

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Скушата се чисти и убаво се мие.
  2. Внатрешноста ја полниме со рендан морков, врз него ставаме сечкан магдонос, кругови од лимон исечкани на четвртинки и врз нив неколку чешниња лук. Така наполнета убаво се затвора за да не излезе смесата.
  3. Рибите се редат во тава претходно намачкана со малку маслиново масло и посипана со сол. На наредените риби им се посипува малку маслиново масло и одозгора. За поубав вкус, врз маслото се редат кругови од лимон, по три на секоја риба.
  4. Така приготвените скуши се ставаат во рерна и се печат на 225 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: