Рецепти
Полнета печена скуша (посно)
Печена скуша со рендан морков, лук и магдонос за здрав ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Скушата се чисти и убаво се мие.
- Внатрешноста ја полниме со рендан морков, врз него ставаме сечкан магдонос, кругови од лимон исечкани на четвртинки и врз нив неколку чешниња лук. Така наполнета убаво се затвора за да не излезе смесата.
- Рибите се редат во тава претходно намачкана со малку маслиново масло и посипана со сол. На наредените риби им се посипува малку маслиново масло и одозгора. За поубав вкус, врз маслото се редат кругови од лимон, по три на секоја риба.
- Така приготвените скуши се ставаат во рерна и се печат на 225 степени, 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во