Рецепти
Полнета печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Печена скуша со рендан морков, лук и магдонос за здрав ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(4 средно големи )

Рендан морков(1/2 Килограм)

Лук(1 Главица)

Сечкан магдонос

Лимон(3-4 )

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Скушата се чисти и убаво се мие.
  2. Внатрешноста ја полниме со рендан морков, врз него ставаме сечкан магдонос, кругови од лимон исечкани на четвртинки и врз нив неколку чешниња лук. Така наполнета убаво се затвора за да не излезе смесата.
  3. Рибите се редат во тава претходно намачкана со малку маслиново масло и посипана со сол. На наредените риби им се посипува малку маслиново масло и одозгора. За поубав вкус, врз маслото се редат кругови од лимон, по три на секоја риба.
  4. Така приготвените скуши се ставаат во рерна и се печат на 225 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: