Рецепти
Полнети домати Ана Ристеска

Лесен вегетаријански оброк како идеја за летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Смрзнатиот мешан зеленчук се става во зачинета вода со маслото, мешаниот зачин, солта и со бибер и се вари околу 20 минути.
  2. Доматите се издлабуваат и се празнат во средината, потоа се полнат прво со коцките кашкавал, па се става зеленчукот, пак кашкавал и на крај зеленчук.
  3. Вака наполнетите домати се редат во тепсија и се ставаат да се печат на 180 степени околу 20 минути, притоа се внимава да останат цврсти, односно да не се растурат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: