Рецепти
Полнети домати со туна Ана Ѓорова

Декоративно и лесно предјадење за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(4 поголеми и не многу зрели )

Јајце(2 )

Туна во конзерва(150 Грама)

Кисели краставички(1-2 )

Црни маслинки(1 Супена лажица)

Мајонез(3 Супени лажици)

Сечкан магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На доматите исечете им ја капата и издлабете ги со лажица во внатрешноста. Свртете ги во сад за да се исцедат од течноста.
  2. Јајцата варете ги 8-10 минути.
  3. Туната исцедете ја од маслото во конзервата и измешајте ја со мајонезот, исечканите јајца, маслинки, кисели краставички, магдоносот и сол.
  4. Со смесата од туна наполнете ги доматите и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: