Рецепти
Полнети ќофтиња со кашкавал
Едноставни, а вкусни и сочни пржени ќофтиња со фил од кашкавал за вистинските гурмани
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мешано мелено месо(300 Грама)
Компир(3 варени )
Кромид(1 Главица)
Вода(100 Милилитри)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Брашно(1 Супена лажица)
Вегета(1 Супена лажица)
Прашок за печиво(малку )
Кашкавал(100 Грама)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во сад ги рендаме компирите (претходно варени) и кромидот, го додаваме меленото месо, печивото, водата, црвен и црн пипер, брашното и сите зачини.
- Смесата убаво ја мешаме и ја оставаме да отстои 30 минути.
- Во меѓувреме се подготвува филот: кашкавалот го рендаме, го додаваме јајцето и мешаме.
- Од месото правиме топчиња, ги расплескуваме, им ставаме од филот и формираме ќофтиња.
- Во врело масло ги пржиме ќофтињата додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во