Рецепти
Полнети ќофтиња со кашкавал Ана Ѓорова

Едноставни, а вкусни и сочни пржени ќофтиња со фил од кашкавал за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(300 Грама)

Компир(3 варени )

Кромид(1 Главица)

Вода(100 Милилитри)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Прашок за печиво(малку )

Кашкавал(100 Грама)

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад ги рендаме компирите (претходно варени) и кромидот, го додаваме меленото месо, печивото, водата, црвен и црн пипер, брашното и сите зачини.
  2. Смесата убаво ја мешаме и ја оставаме да отстои 30 минути.
  3. Во меѓувреме се подготвува филот: кашкавалот го рендаме, го додаваме јајцето и мешаме.
  4. Од месото правиме топчиња, ги расплескуваме, им ставаме од филот и формираме ќофтиња.
  5. Во врело масло ги пржиме ќофтињата додека заруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: