Рецепти
Полнети лигњи со лук (посно) Ана Ристеска

Макробитички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Килограм)

Презла(9 Кафени лажици)

Маслиново масло(9 Супени лажици)

Лук(5 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Лигњите исчистете ги добро, измијте ги и оставете ги да се исцедат.
  2. Пипките исечкајте ги ситно, додајте презла, лук и сол. Оваа смеса добро измешајте ја и наполнете ги лигњите.
  3. Отворот од лигњите затворете го со чепкалки, или сошијте ги со конец.
  4. Лигњите наредете ги во огноотпорен сад и прелијте ги со 2 лажици масло.
  5. Печете ги поклопени на висока температура околу еден час и послужете ги со свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: