Рецепти
Полнети лигњи со лук (посно)
Макробитички рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лигњи(1 Килограм)
Презла(9 Кафени лажици)
Маслиново масло(9 Супени лажици)
Лук(5 Чешниња)
Свеж магдонос(1 Китка)
Сол(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Лигњите исчистете ги добро, измијте ги и оставете ги да се исцедат.
- Пипките исечкајте ги ситно, додајте презла, лук и сол. Оваа смеса добро измешајте ја и наполнете ги лигњите.
- Отворот од лигњите затворете го со чепкалки, или сошијте ги со конец.
- Лигњите наредете ги во огноотпорен сад и прелијте ги со 2 лажици масло.
- Печете ги поклопени на висока температура околу еден час и послужете ги со свежа салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во