Рецепти
Полнети лигњи со лук (посно) Ана Ристеска

Макробитички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Килограм)

Презла(9 Кафени лажици)

Маслиново масло(9 Супени лажици)

Лук(5 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Лигњите исчистете ги добро, измијте ги и оставете ги да се исцедат.
  2. Пипките исечкајте ги ситно, додајте презла, лук и сол. Оваа смеса добро измешајте ја и наполнете ги лигњите.
  3. Отворот од лигњите затворете го со чепкалки, или сошијте ги со конец.
  4. Лигњите наредете ги во огноотпорен сад и прелијте ги со 2 лажици масло.
  5. Печете ги поклопени на висока температура околу еден час и послужете ги со свежа салата.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: